Blogginlägg

Checkwatt omdöme - Vad säger andra användare om checkwatt?

Publiserad:  
January 3, 2024

Inledning

CheckWatt har exploderat i populäritet med deras tjänster som tillåter privatpersoner att få ersättning för att balansera det svenska elnätet. Men är deras tjänster faktiskt bra och vad säger deras kunder? I den här artikeln kommer vi gå igenom vad användare säger om tjänsten online. Om du överväger att installera ett batterilager och koppla upp dig till CheckWatt är denna artikel för dig.

Vad är Checkwatt CM10?

CheckWatt CM10 är en mätare som låter dess användare ansluta sig till CheckWatts virtuella kraftverk, Currently. När du deltar i Currently kommer ditt batterilager användas för att balansera det svenska elnätet, något som du, batteriägaren, får ersättning för. Efter att du installerat CM10 på din växelriktare tar CheckWatt över kontrollen av ditt batterilager genom fjärrstyrning för att kunna balansera elnätet.

Checkwatt ersättning och recensioner

De som redan idag har investerat i batterianläggningar och kopplat upp sig med Checkwatt CM10 är imponerade över den ersättning de har fått hittills. En populär mötesplats för husägare som är kunder till CheckWatt är forumet Solceller Energilagring Mikroproduktion. Här är några recensioner från forumet:

Recension 1

“(Jag har ett) 32kWh batteri och har som mest fått in 14800kr på en månad från Checkwatt. Det hjälper att återbetala sjukt fort”.

Denna användare understryker en poäng som är återkommande hos CheckWatt kunder, nämligen att återbetalningstiden är väldigt snabb. De flesta batterierna återbetalas på under två år, vilket många ser som oerhört positivt med tanke på att många batterilager har minst 10 års produktgaranti. Du kan läsa mer om kostnadsanalysen kring CheckWatt och batterilager i denna artikel. https://www.effektpoolen.se/post/checkwatt-kostnadsanalys-vad-behover-jag-investera-och-vad-kan-jag-tjana

Recension 2

En annan medlem instämmer och skriver “Spontant känner jag att jag köpt för kort investering, dvs låta det betala batteriet + modulen. Sen nyttjar jag batteriet hemma gratis utöver det.”

Den korta återbetalningstiden är något som många medlemmar uppskattar extra mycket och även att betterianläggningens intäkter hjälper till att återbetala investeringen av solceller.

Recension 3

“Hittills har checkwatt vart en helt outstanding investering för mig, utökade t.o.m. batteriet från 10 till 16khW förra månaden.”

Denna användare är så pass nöjd med sin ersättning att denne har utökat sitt batterilager för att öka sin investering. Det är inte ovanligt för batteriägare att börja med ett mindre batterilager för att se vilken ersättning de får, men det blir mer och mer populärt att gå direkt på en större investering från start till följd av de många positiva recensionerna som finns.

Recension 4

jag gjorde grovt snittpris på 33 öre/kW och timme för den perioden (FCR-D upp) vilket ger 1520 kr för 1-24 mars med 80% ersättning av medelpriset. (…) FCR-D ned hade bara 18,6 öre/kW så då verkar de ha budat på FCR-d upp och vunnit där.

Denna användare delade med sig om sin ersättning i mars månad 2023 med sin anläggning på 10kw från Sungrow. Användaren nämner även CheckWatts smarta system som alltid budar på stödtjänsten med bäst ersättning från Svenska Kraftnät, ännu en bra anledning att skaffa CheckWatts tjänster.

Checkwatt i framtiden

Checkwatt och Currently har inte bara förändrat hur användarna ser på sin energianvändning utan har också skapat en möjlighet att tjäna pengar genom att aktivt delta i balanseringen av det svenska kraftnätet. Användarna av CheckWatt är entusiastiska över de avancerade funktionerna, användarvänligheten och den ekonomiska vinningen som dessa tjänster erbjuder. Som en del av en växande användargemenskap ser de fram emot en framtid där energihantering inte bara är smart och effektiv utan också ekonomiskt gynnsam. Checkwatt och Currently har satt ribban högt för framtidens energihantering, där varje användare spelar en aktiv roll i att forma en mer hållbar och ekonomiskt gynnsam energiframtid.

Att komma igång med CheckWatt

Om du vill komma igång med CheckWatt så kan du prata med oss på Effektpoolen. Du kan få en gratis offert på hårdvara (batterilager, växelriktare, CM10 m.m) via denna länk, eller läsa mer om vad det innebär att koppla upp dig till CheckWatt via någon av artiklarna nedan.

CheckWatt - Kompatibla växelriktare https://www.effektpoolen.se/post/checkwatt-batterier-vilka-modeller-ar-kompatibla

CheckWatt - Hur mycket ersättning kan jag få? https://www.effektpoolen.se/post/checkwatt-ersattning-hur-mycket-pengar-kan-jag-tjana

CheckWatt - Skattereduktion grön teknik https://www.effektpoolen.se/post/skattereduktion-for-gron-teknik-en-omfattande-guide

CheckWatt CM10 - Var bör jag köpa den? https://www.effektpoolen.se/post/checkwatt-cm10-var-bor-jag-kopa-den

Intresserad av att tjäna pengar på ditt batterilager?

Anmäl ditt intresse genom att fylla i din mailadress och svara på vårt korta formulär. Vi svarar snabbt med mer info! 

Tack! Din anmälan har mottagits!
Oj! Något gick fel vid inskickning av formuläret.