Blogginlägg

Hur kommer jag igång med CheckWatt CM10? — En steg-för-steg-guide

Publiserad:  
December 7, 2023

Inledning

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan optimera ditt solenergisystem med CheckWatt CM10! Vi kommer att ta dig genom en detaljerad steg-för-steg guide för att installera, konfigurera och dra full nytta av CheckWatt CM10. Upptäck hur denna avancerade teknologi inte bara kan förbättra prestanda utan även generera extra intäkter för din solenergianläggning och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

Vad är CM10?

Solenergi blir allt vanligare som en hållbar energikälla, och teknologin fortsätter att utvecklas för att göra dessa system ännu effektivare. En spännande produkt som kan öka prestanda och generera extra intäkter för din solcellsanläggning är CheckWatt CM10. Här kommer en steg-för-steg guide för att optimera ditt solenergisystem med CheckWatt CM10.

Så här kommer du igång

Steg 1: Kontrollera Kompatibilitet

Innan du börjar, se till att ditt elhandelsbolag och din hårdvara är kompatibla med CheckWatt CM10. Produkten är för närvarande kompatibel med märken som Sungrow, Solax och Growatt. Läs gärna mer om kompatibla växelriktare här.

Steg 2: Beställ CheckWatt CM10

Beställ din CheckWatt CM10 från vår webbshop. Leveranstiden är vanligtvis 6-8 veckor, men det kan gå snabbare. Om du inte redan har ett batteri kan du kontakta oss på Effektpoolen så ser vi till att du får ett batterilager som passar din fastighet. Här kan du beställa din mätare.

Steg 3: Koppla in Checkwatt CM10 i din elcentral

För att säkerställa en korrekt installation rekommenderar vi på effektpoolen att du anlitar en elektriker. Du får sätta in din CM10 själv om du har kunskapen.

Steg 4: Installera CheckWatt CM10

Följ installationsmanualen och se till att din CM10 är korrekt ansluten. Installationen är avgörande för att säkerställa korrekt drift och maximal prestanda.

Steg 5: Registrera din CM10

Använd din smartphones QR-läsare för att skanna QR-koden på CM10. Registrera enheten genom att lägga in dina uppgifter. Detta är viktigt för att CheckWatt ska kunna konfigurera systemet och initiera automatiska tester.

Steg 6: Konfiguration och Tester

Efter registrering tar det normalt 3-5 dagar för CheckWatt att konfigurera systemet. Automatiska tester kommer att genomföras kvällstid. Om testerna klaras och rätt effekt uppnås, tas systemet i bruk dagen efter och börjar generera intäkter.

Driftövervakning med EnergyInBalance

Använd portalen EnergyInBalance för att övervaka din elproduktion och visualisera mätdata. Under de första sex månaderna ingår detta kostnadsfritt. Efter det tillkommer eventuella kostnader enligt köpvillkor.

Utforska Möjligheterna med CM10

CheckWatt CM10 har många användningsområden, inklusive loggning av mät- och sensordata samt automatisk styrning. Testa olika funktioner och protokoll som ModbusRTU, ModbusTCP, MQTT, puls/S0, digital I/O, och IEC 60870-5-103.

Med CheckWatt CM10 kan du inte bara optimera ditt solenergisystem utan även öka din avkastning och bidra till en mer hållbar energianvändning. Följ denna steg-för-steg guide för att dra full nytta av denna spännande teknologi. Kontakta oss om du vill få en kostnadsfri offert på batterilager, –med eller utan solcellsanläggning.

Intresserad av att tjäna pengar på ditt batterilager?

Anmäl ditt intresse genom att fylla i din mailadress och svara på vårt korta formulär. Vi svarar snabbt med mer info! 

Tack! Din anmälan har mottagits!
Oj! Något gick fel vid inskickning av formuläret.