Blogginlägg

CheckWatt CM10 - Var bör jag köpa den?

Publiserad:  
December 19, 2023

Inledning

För att komma igång med CheckWatt och börja få avkastning av att balansera elnätet behöver du installera en CheckWatt CM10 mätare. Mätaren installeras i din elcentral och kommer sedan ta över kontrollen över ditt batteri, så att CheckWatt kan fjärrstyra det. I den här artikeln går vi igenom vad du ska tänka på när du köper din mätare och ska komma igång med CheckWatt.

Vad behövs för att komma igång?

CheckWatts tjänster kräver att du åtminstone har 3 delar av hårdvara installerad, kompatibel växelriktare, ett batterilager och deras CM10 mätare. Vi rekommenderar att ha olika saker i åtanke beroende på om du behöver köpa mer hårdvara utöver CM10.

Köp och installation av CheckWatt CM10

Alla företag som säljer en CheckWatt CM10 har ett samarbete med CheckWatt och därmed ingår alltid samma hårdvara i leveransen. När du köper en CheckWatt CM10 får du själva mätaren, en antenn och en strömkabel.

CheckWatt CM10 monteras på DIN-skivan i din elcentral och är 6 moduler bred. Den kopplas till CheckWatts molntjänster via LAN och/eller inbyggt 4G-modem vilket tillåter CheckWatt att fjärrstyra ditt batteri som del av deras virtuella kraftverk, Currently. Du kan läsa mer om hur det fungerar här. Många väljer att få CM10 installerad av en elektriker, men du kan också välja att göra det själv. När du köper din mätare från Effektpoolen får du med en manual för installation som är anpassad till din växelriktare

Om du saknar växelriktare eller batterilager

Du som inte har den växelriktare och/eller batterilager som du behöver för att koppla upp dig till CheckWatt bör överväga att köpa allt i samma paket, tillsammans med din CheckWatt CM10. Då är det mer än bara pris på mätaren som spelar roll. Det är viktigt att tänka på priset på övrig hårdvara, och för många är det ännu viktigare att få en smidig installation. Många försäljare erbjuder installation och det är viktigt att se till att du får allt från samma leverantör, särskilt om du vill nyttja skatteavdraget för grön teknik. Du kan läsa mer om grön teknik här.

På Effektpoolen får du CheckWatt CM10, batterilager, växelriktare och installation i ett paket, anpassat för dina behov. Du kan få en gratis offert här.

Du som redan har övrig hårdvara

Om du redan har batterilager och växelriktare installerat bör du endast kolla på tre faktorer: Pris, installation och service. Priset för själva mätaren kan variera smått men brukar ligga mellan 9 000 - 10 000 kr inklusive moms. Det är en bra idé att köpa din CM10 mätare från en aktör som är specialiserad på CheckWatt och som kan svara på alla dina frågor och hjälpa dig med installation om det skulle behövas.

Det är viktigt att din existerande hårdvara är kompatibel med CheckWatt CM10. Kompatibiliteten beror på växelriktaren, ditt elbolag och var i landet du bor. Du kan kontrollera din kompatibilitet här.

Effektpoolen - specialister på CheckWatt

På Effektpoolen är vi specialister på CheckWatt och hjälper dig hela vägen från köp till installation. Vi kan hjälpa dig med batterilager, växelriktare, solceller och mätare, så mycket eller lite hårdvara som du vill. Få bästa möjliga service när du köper CheckWatt CM10 här, eller begär en gratis offert här.

Intresserad av att tjäna pengar på ditt batterilager?

Anmäl ditt intresse genom att fylla i din mailadress och svara på vårt korta formulär. Vi svarar snabbt med mer info! 

Tack! Din anmälan har mottagits!
Oj! Något gick fel vid inskickning av formuläret.